Genel

Marmaris’te alevler şiddetlendi! Karayolu ulaşıma kapatıldı!

Türkiye son günlerde ortaya çıkan orman yangınları ile mücadele ediyor. Ancak konu ile ilgili gelen bir son dakika haberine göre Muğla’nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangını iyice şiddetlenmesi üzerine Marmaris-Datça karayolu ulaşıma kapatıldı.

Dünden bu yana devam eden orman yangını yeniden alevlenmeye başladı. Armutalan Mahallesi’nin üst kısmında yer alan ormanlık alana sıçrayan yangın, turistlerin bölgeyi terk etmesine ve karayolunu ulaşıma kapatılmasına neden oldu.

HERKES ÇALIŞIYOR

Son olarak Turunç Mahallesi’nde yangından etkilenen vatandaşlar ve turistler tekneler ile ilçe merkezine getirilmeye devam ediliyor. İlçe merkezine getirilen turistlere ise burada belediyelerin kurduğu çadırlarda yardımlarda bulunuyor.

TATİLCİLER GİDİYOR

Marmaris’te etkisini gsöteren orman yangını bazı tatilcilerin ilçeden ayrılmaya başladığı görülürken, araçları ile ilçeden ayrılan tatilcilerin karayolunda yoğunluk oluştuğu gözlemlendi. Targfik ekipleri ise ulaşımın sağlıklı bir şekilde yapılması için çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

KARAYOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Marmaris Asparan mevkiinde yangının gittikçe şiddetlenmesi üzerine Marmaris Datça yolu ulaşıma kapatıldı. Bu sabah saatlerinde yangın ilk çıkış yerinden yeniden alevlendi. Armutalan Mahallesi’nn üst bölümünde olan ormanlık araziye sıçrayan yangına dört helikopeer ve bir uçak sorti yaptı.