Gündem

Yangınlarla ilgili son dakika detay! Sabotaj..

Türkiye son günlerde peş peşe çıkan ve hala bazılarının kontrol altına alınamadığı orman yangınları ile mücadele ediyor. Özellikle Antalya’nın Manavgat, Akseki ilçelerinde meydana gelen orman yangınları devam ederken, peşine çıkan yeni yangınlar yerleşim yerlerini tehdit ediyor.

Aynı zamanda Hatay’ın Kırıkhan bölgesinde ortaya çıkan orman yangını hem havadan hem de karadan yapılan müdahale ile kontrol altına alındı. Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yapılan açıklamada, “”Muğla Fethiye yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İşte orman yangınlarına ilişkin son dakika detay..

Muğla’nın Fethiye ilçesinde dünyanın en önemli turistlik bölgesi olan Ölüdeniz Ovacık mevkiinde yangın çıktı. Çıkan yangın ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alınırken, Fethiye Başkanı Alim Kara, orman yangının 4 kişinin Molotof kokteylleri ile çıkardığı yönünde iddialar olduğu belirtti.

Uzun uğraşların sonucunda yangının kontrol altına alındığını ifade eden Karaca, “Ovacık bölgesinde şu an yangın kontrol altına alındı. Tüm yurttaşlarıma ve can hıraş çalışan bütün personellere teşekkür ederim” dedi.

Başkan Karaca, Türkiye’nin 66 noktasında orman yangınlarının devam ettiğini belirterek, “Yangınların sabotaj olduğunu düşünüyoruz. Buradaki yangını 4 kişinin molotof kokteyler ile çıkardıklarını söyleyenler oldu. Etraf çevrildi ve şüphelileri arama çalışması sürüyor. Oteller bölgesinde yangın kontrol altına alındı. Alevler Kayaköy mahallesine doğru ilerliyor. Gece olmasından dolayı helikopterlerin müdahale etmesi mümkün değil. Yangını söndürmek için herkes canla başla mücadele veriyor. Bir daha bu üzücü olayların yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.