Gündem

Yangınla mücadelede 5. gün: Can kaybı 7’ye yükseldi, 107 yangın kontrol altında

Türkiye günlerdir birçok ilde çıkan orman yangınları ile seferberlik içinde bir mücadele halinde. Söndürme çalışmalarının 5. gününde ise iki can kaybı haberi daha Manavgat‘tan geldi. Hayatını kaybeden kişilerin sayısı da bu şekilde 7’ye yükselmiş oldu.

Ülkemizde 28 Temmuz’dan beri pek çok ilde çok sayıda orman yangını çıktı. Yangınların toplam sayısı şimdiye dek 112 olarak belirlendi.

Yangından etkilenen alanlar ‘Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi’ ilan edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da afet bölgesine acil ihtiyaçların karşılanması için 50 milyon TL gönderildiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de düzenli bir şekilde Twitter paylaşımlarına devam ediyor. Pakdemirli en son “An itibariyle devam eden yangınlara 13 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası ile yaklaşık 4800 personel müdahale ediyor” açıklamasında bulundu.

BAKAN KOCA’DAN ‘CAN KAYBI’ PAYLAŞIMI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika gelişmesi olarak Twitter hesabı üzerinden acı haberi duyurdu. Koca, can kaybı sayısının 7’ye yükseldiğini açıkladı.

BİR ÇİFTİN CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki orman yangınının başladığı Kalemler mahallesinde yaşayan Türk vatandaşı ile Alman eşinden üzücü haber geldi. Çiftten haber alamayan yakınları yardım istedi. Daha önce yanarak hasar gördüğü belirlenen evde yapılan incelemede çiftin cansız bedenlerine ulaşıldı.