Gündem

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sözlerine şok tepki! Bakan Çavuşoğlu’ndan ‘yangın’ çıkışı!

Türkiye‘yi etkisi altına alan orman yangınlarının etkileri siyasette de gündeme geliyor. Son olarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek‘in “İnsanlar yanıyor” sözlerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu‘ndan yanıt gecikmedi. Çavuşoğlu, “Yakıştıramadım kendisine” dedi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı videoda “Gündoğmuş’tayız. Yangın şehre indi. Ne olur buraya uçak gönderin, helikopter gönderin. Bütün yetkililere sesleniyorum; yanıyor insanlar!” diyen Böcek’e yanıt Bakan Çavuşoğlu’ndan geldi.

Çavuşoğlu, Böcek’in halkı paniğe sürüklediğini ifade ederek, “Tabii büyükşehir belediye başkanının ilgi göstermesi normal. Panik yaratması doğru değil. Yangının şehre inmesi de doğal. Yangını söndürmeye çalışırken insanları nasıl tahliye edeceğimizi konuştuk. Muhittin Bey’e hiç yakışmadı. Beni hiç aramadı. Kendisine de sitem ettim. Türkiye’yi panikletmesi doğru olmadı” açıklamasında bulundu.

İLÇE TAHLİYE EDİLİYOR

Diğer yandan tedbir amaçlı ilçenin tahliye edilmesine yönelik cami hoparlöründen anonslar yapıldı. Bölgede görev yapan güvenlik ekipleri de tahliye işleminin hızlı şekilde gerçekleştirilmesi için özveriyle çalışıyor.