Gündem

Azra’yı vahşice öldürmüştü! Katilin yakınlarından olay olacak açıklamalar geldi!

28 Temmuz’dan beri aranan Azra Gülendam Haytaoğlu‘nun cansız bedeni dün ormanlık alanda bulunmuştu. Olayın ardından tutuklanan cani erkek Mustafa Murat Ayhan cezaevine gönderildi. Mustafa Murat Ayhan’ın yakın çevresi tarafından ‘naif ve kibar’ biri olarak bilindiği ortaya çıktı.

Polise verdiği ilk ifadede, “Önceden tanışmıştık. Geldi, birlikte yemek yedik gitti. Bilgim yok.” şeklinde konuşan cani, daha sonra gerçekleştirilen çapraz sorguda cinayeti itiraf etmişti.

“Azra 28 Temmuz’da beni aradı. Buluştuk. Evde birlikte yemek yedik. Alkol aldık. Bu sırada aramızda tartışma çıktı. Boğarak öldürdüm. Banyoya götürüp cesedini 5 parçaya ayırdım. Cesedin parçalarını valize koyup Kepez ilçesi Varsak ormanlık alanda gömdüm” diyen Ayhan’ın bu açıklamasının ardından genç kızın cansız bedeni de bulundu.

Katilin yakalanıp tutuklanmasının ardından yakın çevresi de bazı açıklamalarda bulundu.

EVLİ VE İKİ ÇOCUK BABASIYMIŞ

Katil erkeğin evli ve iki çocuk babası olduğu ortaya çıkarken yakın çevresi tarafından saygın bir iş insanı olarak tarif edildi. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Antalya Şubesi’nin Yönetim Kurulu’nda sayman olarak da görev yapan Ayhan, Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun. İnşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi olan Ayhan, çevresi tarafından çok nazik ancak bir o kadar da içine kapanık biri olarak tanınıyor. Yakın aile ilişkilerinin de sorunsuz olduğu belirtildi.

‘GÖZ TEMASI DAHİ KURMAZDI’

Caninin iki kadın arkadaşı, Ayhan’ı “İltifatı sever ancak göz teması kurmazdı” diyerek tarif etti. Ayhan’la birlikte emlak sektöründe çalışan Ş.Ş. de “Cinayet haberine şaşırdık. Kendisi bazı konularda çok takıntılı bir insan. Ancak şu ana kadar şiddet eğilimi olduğunu düşündürtecek hiçbir olaya şahit olmadım. Kadınlara iltifat etmeyi severdi ama göz teması kurmazdı” açıklamasını yaptı.

ÜYELİKTEN ÇIKARILACAK

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Mustafa Balcı da bir dönem birlikte görev yaptığı cani hakkında, “Hâlâ şoktayız. Mustafa Bey son derece naif bir insan. Şu ana kadar hiçbir şekilde sinirlendiğine bile şahit olmadım. Ama yaptıkları hiçbir şekilde kabul edilemez. Üyelikten çıkarılması için süreci başlattık” dedi.