Gündem

Van Çaldıran’da tır dorsesinde 300 Afgan göçmen yakalandı!

Gelen bir son dakika haberine göre Van’ın Çaldıran ilçesinde jandarma ekiplerinin durdurmuş olduğu bir tırın dorsesinde 300 Afgan göçmen yakalandı. Gelen bilgiye göre operasyon düzenleyen ekipler, takip sonrasında durdurmuş oldukları tırda aramalar yaptı.

Yapılan aramalarda tırın dorsesinde aralarında kadın ve çocuklarında olduğu ifade edilen göçmenlerin insani ilk ihtiyaçları (maske, ekmek, su ve yemek) jandarma ekipleri tarafından karşılandı.

Van Çaldıran Jandarma Komutanlığı ekipleri, göçmen kaçakçılığı ile mücadelesine aralıksız devam ediyor. Göçmen denetimlerini aralıksız bir şekilde sürdüren jandarma ekipleri gelen istihbaratları değerlendirerek, operasyonlar düzenliyor. Bu kapsamda sabah saatlerinde takip edilen ve seyir halinde olan bir tır durduruldu.

300 GÖÇMEN

Ekiplerin durduğun tır dorsesinde 300 düzensiz göçmen olduğu görüldü. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu 6 İran, 30 Pakistan ve 264 Afganistan uyruklu göçmenler temiz havaya çıkartılarak, ihtiyaçları giderildi.

Göçmenlerin ilk sağlık kontrollerinin yapılması için bölgeye sağlık ekipleri çağrıldı. Muayeneden geçen göçmenler için İl Göç İdaresi’ne bilgi verildi.

4 KİŞİ GÖZALTINDA

Yasadışı geçişte organizatörlük yaptığı iddia edilen tır sürücüsü M.A ile birlikte M.S. E.S ve M.S. isimli kişiler sorgulanmak üzere gözaltına alındı.