GündemSağlık

İl Sağlık Müdürü açıkladı: Hastaneye yatışı yapılan hastaların yüzde 95’i aşısız

Ülkemizde bir kesim hâlâ ilk doz Covid-19 aşısını olmadı. Uzmanlar ve yetkililer ağız birliğiyle aşı çağrılarında bulunurken, turuncu kategorideki Kars’tan yeni bir haber geldi. Kars İl Sağlık Müdürü Zakir Lazoğlu, “Hastanelerimizde yatanların yüzde 95’i ya aşısız ya da aşıları eksik” dedi.

Aşılama oranı yüzde 60 olan Kars’ta hâlâ bilimsellikten uzak nedenlerle Covid-19 aşısını olmayan kişiler bulunuyor. Bu da kent bazında, hastaneye yatış oranında artışa neden oluyor. Hastaneye yatışı yapılan Covid hastalarının yüzde 95’inin ise aşısız olduğu ortaya çıktı.

İl Sağlık Müdürü yaptığı açıklamada Zakir Lazoğlu, “Şu ana kadar hedef nüfusumuzun yüzde 60’ını aşıladık ama tabi yeterli değil. Turuncu kategorideyiz, hedefimiz mavi kategoride olmak. Yani nüfusumuzun yüzde 70’ini aşılamamız gerekiyor. İlimizde son zamanlarda Kurban Bayramı´ndan sonra vakalarımızda artışlar olmakta. Bunlara baktığımız zaman da genellikle aşılanmamış vatandaşlarımızın olduğunu görüyoruz. Hastanelerimizde yatan vatandaşlarımızın yüzde 95’i ya aşısız ya da aşıları eksik. Vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Özellikle gençlerimizde aşılama ile ilgili bilimsel verilere dayanmayan soru işaretleri var. Bu soru işaretlerini bilimsel kaynaklara dayanarak, uzman görüşleriyle giderebilirler ve aşılamaya tam destek verebilirler” ifadelerini kullanarak herkesi aşı olmaya davet etti.