Gündem

Her yerde aranıyordu… Konya katliamının sorumlusu kıskıvrak yakalandı!

Konya‘da bir aileyi katleden Mehmet Altun bugün akşam saatlerinde yakalandı. Aynı aileden 7 kişinin canına kıyan katil zanlısı günlerdir her yerde aranıyordu.

Konya’da geçtiğimiz cuma günü Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak’ta meydana gelen olayda Mehmet Altun, bahçede aile fertleriyle bir süre konuşup çıkardığı tabancayla ateş etmişti. Saldırıda Yaşar Dedeoğulları, eşi İpek Dedeoğulları (62), çocukları Serap Dedeoğulları (36), Serpil Dedeoğulları (32), Sibel Dedeoğulları (30), Metin Dedeoğulları (45) ve Barış Dedeoğulları (35) yaşamını yitirdi. Saldırgan ise kaçarak kayıplara karıştı.

HER YERDE ARANIYORDU

İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, Konya Özel Harekat Bölge Müdürlüğü’ne atanan Arif Özdemir, İl Jandarma Komutanlığı yardımcıları ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı üst düzey yöneticilerinin katıldığı çalışmalarda, Toros Dağları bölgesinde kokuya duyarlı eğitimli köpek ile insansız hava aracıyla her noktada arama yapıldı. Ayrıca hem Altun’un akrabalarının evlerinde hem de bölgedeki bazı mahallelerdeki sahibi il veya yurt dışında olan ve uzun süredir kullanılmadığı için boş olan evlere baskın yapıldı.

DAĞLIK ALANDA SAKLANMIŞ

Kiraladığı aracı, kaçtığı kent merkezinden 140 kilometre uzaklıktaki Toros Dağları’nın eteğinde bulunan Bozkır ilçesinde bırakan Altun olayın ardından 45 dakikada mahallesine ulaştı.

Saldırıdan sonra yine bu dağlık alanda gerçekleştirilen arama çalışmalarının 5’inci gününde Mehmet Altun saklandığı yerde kıskıvrak yakalandı.