Gündem

Manavgat yangınıyla ilgili ŞOK GELİŞME: 12 yaşındaki çocuk gözaltına alındı! Sorguda itiraf etti…

Manavgat‘ta 28 Temmuz’da çıkan orman yangını ile ilgili şok bir gelişme gündeme bomba gibi düştü. 12 yaşındaki çocuk, herkesin hayatını tehlikeye atan yangını başlattığını sorgu sırasında itiraf etti. Küçük çocuk “Beni kimse azmettirmedi” ifadesini kullandı. Şok gelişme ile ilgili bütün detaylar haberimizde…

DW Türkçe’nin haberine göre Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen orman yangını 12 yaşındaki M.A.T. adlı çocuğun çıkardığı tespit edildi. Gözaltına alınan çocuk, ifadesinde ormanı yaktığını kabul ederek, “Annem ve babam ayrılacaklarını söylediği için psikolojim bozulmuştu, kafamda ormanı yakma planım vardı” dedi. Adli kontrol kararıyla serbest bırakılan M.A.T yurda yerleştirilecek.

Çarşamba günü tutuklanan 16 yaşındaki C.Y.’nin ise ormanı yakması için azmettiren kişi olduğu ortaya çıktı. 12 yaşında olan M.A.T. ise savcılıkta şu ifadeyi verdi:

“28 Temmuz tarihinde ablam ve kardeşim ile birlikte dayımlara kahvaltıya gittik. Saat 10.00 gibi eve geldik. Sonra saat 13.00-14.00 sıralarında dışarıya çıktım. Kafamda daha önceden annem ve babamın durumu nedeniyle ormanı yakma planım vardı. Mutfakta bulunan çekmeceden aldığım mavi renkli bir çakmak ile ormana gittim. Biz bu ormanda daha önceden hayvancılık yapmıştık. Bu sebeple ormanı biliyordum. Ormana gittiğimde yerde bulunan kurumuş çalılara etraftan biraz daha çalı ve kurumuş ot toplayarak çember haline getirdim ve elimdeki çakmakla orayı ateşe verdim. Beş dakika kadar orada kaldım. Yangın büyüdü. Ben ormanın yakınlarındaki oduncunun bulunduğu yöne doğru gittim ama oduncuyu görmedim. Yangının istif halinde bulunan odunlara doğru ilerlediğini görünce yangının daha fazla büyümesini engellemeye çalıştım. Ancak başaramayınca koşarak hızlıca eve gittim. Ormanı hiç kimseden talimat almadan kendi istediğim ile yaktım. Bu konuda birileri bana tehditte bulunmadı veya yönlendirmesi olmadı. Ormanı yakmam konusunda kimse beni tehdit etmedi, aileme ya da bana zarar vereceklerini söylemediler. Çok pişmanım.”

PSİKOLOJİSİ BOZULMUŞ

Manavgat 1. Sulh Ceza Hâkimliği’ne çıkarılan çocuk, buradaki ifadesinde de “Annem ve babam ayrılacaklarını söyledikleri için psikolojim bozulmuştu, bu nedenle evden çakmak aldım. Aklımdan ormanı yakmak geçti. Psikolojimin bozulma nedeni sadece annem ve babamın ayrılacak olması değildir. Ayrıca ilkokul 1’de arkadaşlarım beni dövmüştü. Bu nedenle de psikolojim bozulmuştur” dedi.

Hâkimlik ise sorgu işlemlerinin bitmesinin ardından çocuğa “kasten orman yangınına neden olma” suçundan yurt dışına çıkmamak şeklinde adli kontrol altına alınmasına karar verdi. Çocuk üzerinde ayrıca eğitim tedbiri oluşturulacak ve resmi bir yurda yerleştirilecek.