Gündem

‘Aşı olmayan giremeyecek’ demişti! Federasyon başkanı geri adım attı!

Koronavirüsle mücadele kapsamında bir karar da, dün Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu tarafından alınmıştı. Federasyon başkanı Murat Ağaoğlu, yaptığı açıklamayla 2 doz aşısını olmayanların kahvehanelere alınmayacağını söylemişti. Ancak Ağaoğlu kesin bir dille yaptığı açıklamanın üzerinden 24 saat geçmeden yeni bir açıklama yaparak, alınan kararın yalnızca bir tavsiye olduğunu dile getirdi.

‘YASAL YETKİMİZ YOK’ DEDİ

Murat Ağaoğlu “Bizim kararı uygulamak için bir yetkimiz yasal olarak yok. Bu bir tavsiyedir biz tekrar kapanmak istemiyoruz. Biz diyoruz ki işyerlerimizde E-Devlet’ten bakarak ikinci doz aşısını olanları alırsak, maske mesafe temizliğin dışında iş yerlerine giren arkadaşlarımızın aşısını kontrol edersek bu hastalık yayılmaz. Yine de aşısını olmadan gelenler olabilir, ben girebilirim diyebilir. İş yeri sahiplerimiz 20 Ağustos’tan itibaren müşterilere tavsiyede bulunursak, ‘E- Nabız’dan bakacağız, aşısını olmayanları kahveye almayacağız’ gibi bir baskımız olursa en azından hastalığın yayılmasına etkimiz olur” şeklinde bir açıklamada bulundu.

Aşısız bir şekilde kahvehaneye gelen Selman Tan isimli bir vatandaş da “Aşı olmadım, olmayı da düşünmüyorum. Kahvehanede böyle bir kararın olması bir zulümdür yani hak mı bu? Ben olmak zorunda mıyım? Kendi isteğim olmadığı sürece kanunda insana iğne yapma hakkı yoktur” dedi.