Gündem

Alman uzmanlardan FLAŞ UYARI! Türkiye’de sıcaklıklar 50 dereceyi bulabilir!

Günlerdir orman yangınları ile mücadele eden Türkiye’yi yeni bir sıcak hava tehlikesi bekliyor. Alman meteorologlara göre, önümüzdeki hafta başından itibaren Türkiye’de hava sıcaklıkları 50 dereceye kadar çıkacak. Artan sıcaklıkların yeniden orman yangınlarına neden olma riski var. Detaylar haberimizde…

Özellikle turizm bölgelerindeki ormanlık alanlarda çıkan ve kısa süre içinde yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangınları, Türkiye için hâlâ bir tehdit. Vatandaşlar ise günlerdir Meteoroloji’den gelecek yağmur haberini bekliyor. Ancak Alman meteorologlar Türkiye için üzücü haberi verdi.

Q.met meteoroloji servisinden meteorolog Dominik Jung da, Bild Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, bugünlerde tarihsel olarak en uzun sıcak hava dalgasının yaşandığını belirtti. “Hafif rüzgar olsa bile bu denizden değil, karadan esiyor. Bu hafta sonuna kadar sürecek. Hafta sonu biraz rahatlayacak ama önümüzdeki hafta başından itibaren yeniden 45 ila 50 derecelere kadar çıkacak” açıklamasını da yaptı.

Bu sıcaklıkların nedeninin ise ‘Jetstream’ denilen jet akımı olduğu ortaya çıktı.

SEBEBİ ISI YOĞUNLUĞU

Isı yoğunluğunun Türkiye üzerinde biriktiğini kaydeden Jung, “Bu akım, Avrupa’nın üzerinde bir duvar gibi. Güneydoğu Avrupa’daki sıcak hava kütlelerini kuzeybatıdaki soğuk hava kütlelerinden ayırır. Zar zor hareket ediyor. İşte bu yüzden ısı kubbesi Türkiye ve Yunanistan üzerinde birikti. Orada hapsoldu ve artmaya devam edebilir” diyerek kötü haberi duyurmuş oldu.