Gündem

METEOROLOJİDEN SON DAKİKA UYARISI! BU KİŞİLERİN DIŞARI ÇIKMAMALARI GEREKİYOR

Türkiye gibi günlerdir yangınlarla boğuşan Yunanistan üzerinden gelen küller İstanbul dahil 4 ilimizde kül bulutuna neden oldu. Bu görüntülerin ardından Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu kritik bir uyarıda bulundu. Kadıoğlu, “İzmir, Aydın, Çanakkale ve İstanbul civarındaki turuncu gökyüzünün nedeni Yunanistan’dan gelen sınır tabakadaki rüzgarlar. Solunum yolu hastalıklarına hassas olanlar bu havalarda dışarı çıkmaması lazım” dedi. Detaylar haberimizde…

Yunanistan üzerinden gelen küller İzmir, Aydın, Çanakkale ve İstanbul’da kül bulutuna neden oldu. İTÜ Afet Yönetim Merkezi ve Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda kül bulutunun nedenine dair açıklama yaptı.

Kadıoğlu, “İzmir, Aydın, Çanakkale ve İstanbul’da oluşan turuncu gökyüzünün nedeni Yunanistan’dan gelen sınır tabakadaki rüzgarlar. Güneş ışığında 7 renkten ilkleri saçıla saçıla geriye turuncu ve kırmızı renk kaldı. Biz de onu görüyoruz. Solunum yolu hastalıklarına hassas olanlar bu havalarda dışarı çıkmaması lazım ve ulusal kalite izleme ağından kirletici miktarlarını takip etmesi gerekir” ifadelerini kullandı.