Gündem

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedilen Ümitcan Uygun TUTUKLANDI!

Yaklaşık bir yıl önce sosyal medyada Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’in şüpheli ölümüyle gündemden düşmeyen Ümitcan Uygun, bu kez de Esra Hankulu isimli genç kadının şüpheli ölümünün sorumlusu olmakla suçlanıyor. Aynı evde bulunan diğer iki kişiyle ifadesi uyuşmayan Ümitcan Uygun, dün akşam saatlerinde ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevkedilmişti. Mahkeme ise tutuklanma kararını resmen verdi.

25 yaşındaki Esra Hankulu’nun evinde ölü bulunmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ümitcan Uygun, ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanması talebiyle dün nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Ümitcan Uygun’un tutuklanmasına karar verdi.

Esra Hankulu’nun şüpheli ölümüyle ilgili gözaltına alınan iki şüpheli ise, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Talihsiz kızın ön otopsi raporunda, beyin zarında travmatik olmayan kanama ve akciğerlerde iltihaplanma tespit edildi. Bu bulguların haricinde vücutta herhangi bir darp, cebir, kesici, delici alet izi ve ateşli silah yarasına rastlanılmadı. Herhangi bir zehirlenme durumuna yönelik alınan bulgular, toksikolojik inceleme amacıyla Kimya İhtisas Laboratuvarı’na gönderildi. Hankulu’dan alınan örnekler, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

İFADESİNDE NE SÖYLEMİŞTİ?

Ümitcan Uygun ifadesinde saat 14.30 sıralarında, Hankulu’nun telefonundan F. G.’nin kendisini aradığını ileri sürerek, “‘Bu kız nefes almıyor, bu kız morarmış’ dedi. Ben de F.’ye ‘Kalbi atıyor mu, diye bak’ dedim. F de ‘Yok ağabey, kalbi atmıyor’ dedi. ‘Hemen ambulansı ve polisi ara, bildiğiniz ne varsa doğru şekilde anlatın’ dedim. F. de ‘Ağabey senin ismini geçirmeyeceğim’ dedi. Ben de ‘Ne yediyseniz ne içtiyseniz doğruca anlatın’ deyip telefonu kapattım. Saat 18.30 sıralarında dükkanı kapatarak ben, babam ve ağabeyimle onun evine gittik. Yarım saat sonra kendi evime geçtim daha sonra polisler gelip beni aldılar” şeklinde konuştu.

Ancak arkadaşı D. C. verdiği ifade de Ümitcan Uygun’un “Bir şey olursa beni söylemeyin” dediğini belirtmişti. Ümitcan Uygun bunu yalanlayarak “Önceden bildiğim kadarıyla bir rahatsızlığı yoktu. Daha önce hiçbir tartışma yaşamadık. F. ve D.’ın iddia ettiği gibi ‘Benim ismi vermeyin’ diye bir şey söylemedim. Esra bana ‘lyrica’ adlı ilacı kullandığını söylemişti. Nereden aldığını bilmiyorum. Ölümüyle ilgili bildiklerim bunlar” dedi.