Gündem

Pakdemirli son durumu açıkladı: 6 noktada yangınla mücadele sürüyor

Yangınlarla mücadelenin 11. gününde Bakan Pakdemirli son durumu paylaştı. Pakdemirli, 2 ilde 6 noktada alevlerle mücadelenin devam ettiğini açıkladı. 223 yangından 217’si ise kontrol altına alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ula Helikopter Harekat Merkezi’nde açıklamalarda bulundu ve son durumu paylaştı. Bakan Pakdemirli şu açıklamaları yaptı:

“Yangınlara 16 uçak, 9 İHA, 57 helikopter, insansız helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi, 5 bin 250 orman personeliyle müdahale ediyoruz. Antalya’da 21 yangınla mücadele ettik. Tanker uçaklar, İHA’lar, 19 helikopter, 300’e yakın arazöz, 1172 personel görev yaptı.

Muğla’da Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Yatağan ile Çine ve Isparta Sütçüler’de yangın devam ediyor. Sadece Antalya’da 8 bin 264 sorti su atıldı. 150 bin ton su hava ve yer araçlarından sıkıldı. Bir nevi yapay yağmurlama yapıldı.

KONTROL ALTINA ALINAN YANGINLAR

Pakdemirli, “2 şehidimiz var. Ekiplerimizin yoğun mücadelesi sonucunda bu 85 arkadaşımızı da kurtardık. Muğla’daki Marmaris, Seydikemer ve Yılanlı yangınları kontrol altında. Ayrıca Karabük merkez, Burdur ve Aydın’daki Karacasu ve Bozdoğan yangınları kontrol altına alındı.” dedi.