Gündem

Son dakika Ümitcan Uygun’un ağabeyi Erol Uygun serbest bırakıldı!

Gelen bir son dakika haberine göre Ankara’da Esra Hankulu’nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Ümitcan Uygun’un ağabeyi sosyal medyadaki paylaşımları sebebiyle sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Ümitcan Uygun’un ağabeyi Erol Uygun, kardeşi Ümitcan Uygun’un Esra Hankulu’nun ölümü sebebiyle gözaltına alınmasından sonra sosyal medya üzerinden birtakım paylaşımlar yapmaya başladı. Bunun üzerine “Türkiye Cumhuriyeti Devletini aşağılama” suçundan gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinden sonra Erol Uygun adliyeye sevk edildi.

SERBEST BIRAKILDI

Savcılıktaki sorgusundan sonra mahkemeye sevk edilen Erol Uygun’a 1 ay konutunu terk etmeme ve yurt dışına çıkış yasağı konularak, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

TEHDİTLER DE BULUNMUŞTU

Erdol Uygun’un Esra Hankulu’nun kuzenini de tehdit ettiği ortaya çıkmıştı. Esra Hankulu’nun kuzeni, bir televizyon programının canlı yayınına katılarak, “Esra’nın Ümitcan Uygun’u tanıdığını bilmiyorduk. Esra uyuşturucu kullanmazdı, yeğenimi öldürdüler” diyerek isyan etmişti.

Bunun üzerine, Erol Uygun sosyal medya üzerinden bir paylaşım daha yaparak “Esra’nın kuzeni Tuncay hala aleyhimize atmaya devam ederse canıyla ödemeyecek, ailesiyle ödeyecek” tehdidinde bulunmuştu.