Gündem

Bir orman yangını daha Burdur’da çıktı! Yangına müdahale sürüyor

Ülkemizde sistematik bir şekilde yangınlara bir yenisi daha eklendi. Burdur‘un Bucak ilçesine bağlı Çobanpınar köyünde ormanlık alanda yangın çıktı. 3 mahalleyi etkileyen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Öte yandan Sinop ve Bartın da selle mücadele ediyor.

Bucak’a bağlı Çobanpınar köyü Kumyeri Mahallesi’nde, saat 12.00 sıralarında orman yangını çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle Karaağaç Mahallesi’ne ardından Narağacı Mahallesi’ne sıçradı. Dağınık yerleşimin olduğu bölgede bazı evler, tedbir amaçlı boşaltıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangına helikopter, arazöz ve iş makineleri ile müdahale ediyor. Bölge halkı da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

YANGIN VE SEL FELAKETLERİ PEŞ PEŞE GELDİ

Sinop ve Bartın’da yaşanan sel felaketiyle ilgili AFAD’dan açıklama geldi. AFAD, Twitter üzerinden,

“Sinop ve Bartın’da yaşanan aşırı yağış nedeniyle bölgede meydana gelen sel ve su baskınlarına müdahale çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Sitesinde detaylı açıklamada bulunan AFAD şu bilgilere yer verdi:

“SİNOP

Sinop ilimizde, 11.08.2021 tarihinde başlayan aşırı yağışlar şehir merkezi ve Ayancık ilçesinde etkili olmuş, bölgede sel ve su baskınları meydana gelmiştir.

Sinop’ta mahsur kalan vatandaşlar için Genelkurmay Başkanlığı’ndan 1, Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan 2 olmak üzere 3 hava aracı görevlendirilmesi yapılmıştır. Ayrıca Sinop, Tokat ve Samsun AFAD il müdürlüklerinden 32 personel ile 10 araç, 3 bot ve 2 motopomp bölgede görevlendirilmiştir.

Sinop Türkeli Ayancık yolunun ulaşıma kapandığı bilgisi alınmıştır. Bölgede yapılan çalışmalara Karayolları’ndan 5 kamyon, 4 dozer, 3 greyder katılım sağlamaktadır. Belediye’nin de itfaiye ekipleri su boşaltma çalışmaları yapmaktadır.

SAKOM’dan alınan bilgiye göre Sinop Ayancık Devlet Hastanesi tahliye edilmektedir.

11.08.2021 tarihinde Ayancık’ta 240,5 mm, Boyabat’da 76,6 mm, Dikmen’de 54 mm, Erfelek’te 78,6 mm, Gerze’de 72,4 mm, Merkez’de 83,8 mm, Türkeli’nde 88,8 mm yağış düşmüştür.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıya göre Sinop çevrelerinde bugün ve yarın da yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri/12 saat) yağış beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, heyelan, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BARTIN

11 Ağustos 2021 tarihinde Bartın genelinde başlayan aşırı yağışlar sonucu, sel ve heyelan meydana gelmiştir.

Ulus Akörensöküler Köyü’nde kaybolan bir vatandaşımızı arama çalışmalarına Bartın AFAD il müdürlüğünden 6 personel (3 ekip) ile devam etmektedir.

Yürütülen çalışmalara destek vermek üzere, Ankara, Karabük, Sakarya ve Samsun AFAD il müdürlüklerinden 32 personel ile 6 araç, 1 bot, 5 motopomp ve 1 arama köpeği; Jandarma Genel Komutanlığı’ndan ise sualtı arama ekibi olay bölgesine sevk edilmiştir. Sağlık Bakanlığı’ndan toplam 12 personel ve 4 ambulans ve ilçe itfaiye ekipleri olay bölgesinde görev yapmaktadır.

Karabük – Bartın yolu Bahçecik mevkiinde yoğun yağış sonucu bir köprüde meydana gelen göçükte yaralanan 13 kişiden 8’inin tedavisine devam edilmektedir.

Ulus İlçesi’ne bağlı 12 köye elektrik verilemediği bilgisi alınmıştır.

Gelişmeler takip edilmektedir.”