Ekonomi

TOKİ 120 ay vadeyle 1.753 TL taksitle 3+1 konut satıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından uygun fiyatlı konut satışlarına Kütahya’dan da 174 adet 3+1 konut eklendi. TOKİ, sitesinde yayımlanan ilanı şu sözlerle duyurdu: “Kütahya Merkez Parmakören Mahallesi 1453 Konutlar Projesi kapsamında İdaremiz stokunda bulunan 3+1 nitelikli 174 adet konut Kuralı Satış Yöntemi ile satışa sunulmuştur; başvurular Türkiye Halk Bankası A.Ş. Şubeleri tarafından alınacak olup, projenin temerküz şubesi Kütahya Zafer Meydanı Şubesi’dir.”

 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İlk kategoriye göre şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerin başvuruları kabul edilecek. İkinci kategoride ise en az yüzde 40 engelli vatandaşların başvuruları alınacak. Üçüncü kategoride ise diğer alıcı adayları başvurabilecekler.

TAKSİTLER AÇIKLANDI

Buna göre satışa çıkarılan konutların fiyatları 280.500 TL ile 342.100 TL arasında değişiyor. TOKİ’nin açıklamasına göre bu konutların satışında vatandaşlara 96 ay, 108 ay ve 120 ay vade yapılacak. Bu vade süresi ödenecek olan peşinata göre değişecek. Vatandaşlar yüzde 10, yüzde 15 ve yüzde 25 peşinat ödemesi yapabilecekler.

BAŞVURULAR 3 EYLÜL’E KADAR SÜRÜYOR

Kütahya’da satışa çıkarılan 174 konut için başvuru yapacak olan vatandaşlar başvuru işlemlerini 23 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler. Başvuru sırasında vatandaşlar başvuru bedeli olarak 2.000 TL ödeyecekler. Başvurular Türkiye Halk Bankası’nın Kütahya’da bulunan şubelerden ve e-devlet üzerinden yapılabilecek.