Gündem

Bozkurt Yok Oldu! İlçeden yürek burkan görüntüler geliyor

Şiddetli yağış Kastamonu‘yu vurdu. Yaşanan sel felaketinin ardından Bozkurt, İnebolu, Cide ve Şenpazarı ilçeleri sel nedeniyle büyük zarar gördü. Sosyal medyada ise #BozkurtYokOldu etiketi gündem oldu. Yapılan paylaşımlarda ilçenin aldığı hasar gözler önüne serildi.

Şiddetli yağışların etkisi altında olan Karadeniz Bölgesi’nde birçok ilde sel ve su baskınları oldu. Kastamonu’nun Bozkurt’tan da acı görüntüler gelmeye devam ediyor. Kastamonu Cide Belediyesi de sosyal medyadan yardım çağrısında bulundu. Belediyenin sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda, “Sesimizi duyuyor musunuz? #Bozkurtyokoldu !” ifadelerine yer verildi. Bozkurt Yok Oldu etiketiyle yüz binlerce paylaşım yapıldı.

Öte yandan Bozkurt ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan HES barajlarının kapaklarının açıldığı da iddia edildi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da selin vurduğu ilçeyi ziyaret etti. “Tablo size yansıtıldığından çok vahim durumda” diyen Engin Altay, “Yerinde görmüş ve yaşamış biri olarak söylüyorum; tablo vahim!” ifadelerini kullandı. Hükümetin, ölenlerle ilgili olarak net bilgi vermemesini doğru bulmadığını söyleyen CHP’li Altay, “Panik havası olmasın şüphesiz ama burada onlarca yakınını arayan insana ben rastladım. AFAD’a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi ve bu kayıpların hepsi sel anında kayıp. Sahillerden cesetler toplanıyor bunu Türkiye’nin bilmesi lazım” diye konuştu.