GündemGenel

Deprem uyarısının ardından en riskli İstanbul ilçeleri de açıklandı!

17 Ağustos depreminin 22. yılında yeniden olası İstanbul depremi gündeme geldi. ‘Son günlerde doğal afetlerle peş peşe yüzleşen vatandaşı şimdi de deprem tehlikesi mi bekliyor’ sorusu da vatandaşları korkutmaya yetti. Öte yandan olası bir deprem durumunda en fazla risk altında olacak ilçeler de açıklandı.

99 depremiyle karşılaştırma yapan uzmanlar, İstanbul’da şiddeti 7.5 üzerinde olacak bir deprem beklendiğini açıkladılar. Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof.Dr. Naci Görür de “İstanbul depremi bize pahalıya patlayacak, üzülerek söylüyorum. İstanbul’daki yapı stoğu depreme karşı güvenli değil. Bizim fazla zamanımız yok, yani bu yapılacak şeylerin hızla yapılması gerekiyor” diyerek uyarıda bulundu.

Peki İstanbul’da en büyük riski taşıyan ilçeler hangileri?

Avcılar

Küçükçekmece

Bakırköy

Güngören

Beylikdüzü

Zeytinburnu

Bahçelievler

Fatih

Kadıköy

Üsküdar

Ataşehir

Ümraniye

Maltepe

Kartal

Pendik

Sultanbeyli

Sancaktepe

Tuzla

Adalar

ORTA RİSKLİ İLÇELER HANGİLERİ?

Beşiktaş, Ortaköy Dereboyu, İstinye çukuru, Tarabya çukuru, Üsküdar çukuru, Beylerbeyi çukuru, Küçüksu çukuru, Paşabahçe-Beykoz çukuru, Çayırbaşı çukuru, Karaköy, Tophane, Salıpazarı, Ortaköy (dolgu olan kesimleri), Eyüp, Alibeyköy, Sütlüce, Balat, Kasımpaşa ve Güngören’in sahil kesimi, Kadıköy (Kurbağalıdere), Moda (denize bakan kısmı), Küçükyalı, Kartal (Rahmanlar bölümü), Tuzla (dere kısmı), Dilovası, Eminönü (Cankurtaran, Şehzadebaşı, Fatih, Çarşamba, Edirnekapı’nın güneyinde kalan kısım), Topkapı, Bakırköy, Bahçelievler, Merter, Şirinevler (bir kısmı), Halkalı, Nakkaşdere, Esenkent, Ömerli, Büyükçekmece, Tepecik (Tepecik, Akören ve Pomak’ın güney kısmı), Selimpaşa, Silivri, Çanta, Gümüşyaka, Kavaklı, Yakuplu, Esenyurt, Avcılar, Ambarlı, Firuzköy, Küçükçekmece, Florya, Yeşilköy, Ataköy ve Zeytinburnu.