GündemSağlık

Kırmızı alarm verildi! Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 90’a ulaştı

Koronavirüs vaka sayıları tırmanışa geçmeye devam ederken Mardin de kırmızı alarm veren illerden biri oldu. Hastanelerde yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 90’a ulaştı. En az aşı yaptıran ikinci ol Mardin’de aşılama oranının da henüz yüzde 49 olduğu biliniyor. Yetkililer vatandaşları kendi sağlıkları ve toplum bağışıklığı için aşı olmaya davet ediyor.

 

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ AÇIKLADI

Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, şehirdeki hastanelerin yoğun bakımlarında doluluk oranının yüzde 90’a ulaştığı bilgisini verdi. Yeni tip koronavirüs salgınına karşı yapılan aşı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Yavuz, “Son zamanlarda aşı oranlarımızda bir artış olsa da istediğimiz seviyede değiliz. Hala kırmızı renkteyiz” dedi. Kente en yakışan rengin “mavi” olduğunu ifade eden Yavuz, vatandaşların ilçe sağlık müdürlüklerinde, aile sağlığı merkezlerinde, hastanelerde ve kurulan stantlarda rahatlıkla aşıya ulaşabileceğine işaret etti.

AŞI OLMAYAN YOĞUN BAKIMA YATIYOR

“Aşı hakkı gelen vatandaşlarımıza aşı olma çağrısında bulunuyorum” diyen Yavuz, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Hastanelerimizde giderek yük artıyor, hem servislerde hem yoğun bakımlarda ciddi bir yoğunluk var. Hedef nüfusumuzun yüzde 50’sine yakınını aşıladık ama en az yüzde 75’ini aşılamamız gerekiyor. Mardin’de gerek kamu gerek özel hastanelerimizde Kovid-19 için ayırdığımız yatakların yoğun bakımlarında doluluk oranı maalesef yüzde 90. Servislerimizin de yüzde 78’i dolu. Hastanelerimizde yatan ve il genelinde aktif vakaların yüzde 90’dan fazlası aşısız. Aşı gerçekten koruyor ve sizlerin hastaneye gelmesini özellikle de yoğun bakıma yatmasını engelliyor.”