EkonomiGündem

Ekmeğe yapılan zamma vatandaşlar tepkili! Fiyatı 2 buçuk TL’ye yükseldi

Geçtiğimiz günlerde yaşanan sel felaketiyle ciddi ölçüde kayıplarla burun buruna gelen Sinop halkı, ekmeğe yapılan zammın da ardından dara düştü. Vatandaş yapılan zammı ‘fırsatçılık’ olarak değerlendirirken, esnafın da maliyet yorgunu olduğu belirtildi.

KEPEK EKMEK 2,5 TL OLDU

Fırıncılardan gelen zam talebinin Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nce uygun görülmesi üzerine beyaz ekmeğe 25 kuruş, kepek ekmeğine de 75 kuruş zam yapıldı. Şehirde 250 gram beyaz ekmek 2 TL’den satılırken, geçen yıllarda beyaz ekmekle aynı fiyatta olan kepek ekmeği ise 75 kuruş zamlanarak 2.5 TL’ye yükseldi.

Vatandaşlar ise ekmeğe yapılan bu zammın yaşanılan sel felaketi nedeniyle ertelenmesini istiyor.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Vatandaşlar tepkilerini, “Bir tarafta selden etkilenen bölgelerimizin izlerini silmeye çalışırken ekmeğe zam yapılması çok yersiz bir karar oldu. Zam kararı önceden alınmış olabilir ama daha selin izlerini silmeden bu karar uygulamaya geçmemeliydi. Biz bunu fırsatçılık olarak değerlendiriyoruz. Bu kadar duyarsız olunmaz” diyerek dile getirirken Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu ise zam kararının Kurban Bayramı öncesi alınan bir karar olduğunu söyleyerek Sinop’ta ekmek fiyatının diğer çevre illere göre daha uygun olduğunu savundu.