GenelGündemSağlık

Vali vatandaşlara uyarıda bulundu! Çift doz aşısını olmayanlar buralara giremeyecek!

Aşı teşviki konusunda bir adım da Erzurum Valisi Okay Memiş’ten geldi. Memiş, esnafa aşı yaptırmaları konusunda uyarıda bulunarak, “Çift doz aşısını yaptırmayan çalışan lokantada bana hizmet edemez” dedi. Erzurumspor Kulüp Başkanı Ömer Düzgün de çift doz aşı yapılmayanların stada girişlerine izin verilmeyeceğini ifade etti.

ErzurumKovid-19 aşı oranlarında yer aldığı turuncu kategoriden yüzde 65 oranına ulaşarak sarı kategoriye geçti.
Erzurum Valisi Okay Memiş, Valilikte düzenlenen toplantıda esnafa ilginç bir uyarıda bulunarak çift doz aşı yapılmayan çalışanın lokantada kendisine hizmet edemeyeceğini söyledi.
Erzurumspor Kulüp Başkanı Ömer Düzgün de toplantıda çift doz aşı yapılmayanların stada girişlerine izin verilmeyeceğini ifade etti.
Vali Memiş, “Bütün Erzurum’a teşekkür etmek isterim. Aşılamada sarı kategoriye geçtik. Yüzde 65 birinci doz aşılamayı yaparak sarı kategoriye geçtik. Bu yeterli değil tabi en kısa sürede de mavi kategoriye geçmemiz lazım. 50 yaş üzerinde ki aşılama durumumuz iyi ama biraz daha gençlere gelince aşılarda bir defans görüyoruz. Sağlık çalışanlarımız kapı kapı geziyorlar. Bazı zamanlar nezaketsiz davranışlara da maruz kalıyorlar. Buna rağmen hiç bıkmadan kapı kapı geziyorlar” açıklamasında bulundu.

YATIŞI YAPILAN HASTALARIN YÜZDE 98’İ AŞILANMAMIŞ

Erzurum’da günlük vaka sayısının çok arttığını ifade eden Vali Memiş, “Geçen seneki sayılara yaklaştık. Hastanemizde 300’ün üzerinde yatan hastamız var. Yatan hastalarımızın yüzde 98’i aşılanmamış ya da iki doz aşısını yaptırmamış kardeşlerimiz var. Genci yaşlısı yok, 27 yaşında sağlık çalışanı entübe oldu. Rus ruleti oynamayın, insan hayatı ile Rus ruleti oynar mı? İnsan hayatı ile kumar oynar mı? Aşı yaptırmamak, hayatınızla kumar oynamaktır. Okullar açılıyor. Hiçbir öğretmen kardeşimizin aşı olmadan okula girmesini beklemiyoruz. Aşı olduktan sonra çocuklara eğitim vermelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.