Gündem

Kazdağları’ndaki yangına müdahale devam ediyor

Kazdağları‘nda dün başlayan yangın hâlâ devam ediyor. Gece boyunca karadan devam eden söndürme çalışmalarına sabahın ilk saatlerinde havadan da destek verilmeye başlandı. 17 helikopter 4 uçak havadan müdahaleye başlarken, 38 arazöz, 14 su ikmal aracı, çeşitli iş makineleri ve 250’ye yakın personel de karadan gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.

Yangın bölgesinde helikopterle havadan incelemelerde bulunan Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey açıklamalarda bulundu. Karacabey:

“Öncelikle hepimiz için geçmiş olsun. Kazdağları’nda bir orman yangını meydana geldi. Çok kısa sürede 7 dakikada ilk müdahale yapıldı. Ancak bulunan yerin sarp, kayalık olması, ulaşım imkanının biraz zor kısıtlı olması sebebiyle yangına yer ekiplerinin yoğunlaşması biraz zaman aldı. Yangının Kuzey cephesinin büyük ölçüde ilerlemesini durdurduk. Şu anda Kuzey-Batı kısmında ve Güney-Doğu kısmında çalışmalarımız devam ediyor. Az önce de ifade ettiğim gibi sahada yol sıkıntısı olması sebebiyle yol açmaya çalışıyoruz. Makinelerle, iş makineleriyle bir taraftan da arazözlerimizle yerden, hava araçlarımızla da havadan yangına müdahale ediyoruz. Kuzey cephesinde olduğu gibi diğer cephelerde de yangını kontrol altına almak için tüm mücadelemizi sürdürüyoruz. İnşallah çok fazla büyümeden yangını kontrol altına almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yangın bölgesinde rüzgarın da etkili olmaması çalışmaların hızla devam etmesini sağlıyor. Yangının gün içinde kontrol altına alınması bekleniyor.