Emniyet Personeliİş İlanlarıKamu PersonelleriKpss'siz Personel Alım İlanlarıPersonel Alımı

TYT puanı ile PMYO başvurularında son saatler! PMYO başvuruları nasıl yapılır?

2021 polis alımlarını duyuran Polis Akademisi Başkanlığı‘nın 13 Ağustos’ta yayınlamış olduğu ilana son başvuruda geri sayım başladı. 250 TYT puanıyla başvuracak adayların bugün en geç 17.00’ye kadar 150 TL olan sınav ücretini yatırarak başvuru işlemlerini geceye kadar tamamlamaları gerekiyor. İşte PMYO ilanına dair detaylar…

2000 erkek 500 kadın polis alım ilanına başvurular bugün bitiyor.

PMYO BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

Lise ve dengi okul mezunu olmak.

ÖSYM tarafından o yıl içinde yapılan Üniversite Giriş Sınavında; belirlenen puan türünden ya da türlerinden ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak. (2021 yılı içinde ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 250,000 (iki yüz elli) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak.)

Şehit ve vazife malulü olanların eş ve çocukları için, (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak. (2021 yılı içinde ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden en az 200,000 (iki yüz) ham taban puan almış olmak.)

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak, (01 Ocak 1996 – 01 Ekim 2003 tarihleri arasında doğmuş olmak)

Boy ölçüsü, beden kitle indeksi ile sağlık yönünden Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak. (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, kadın öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.) (Polis Okullarına alınacak erkek ve kadın öğrencilerin 18.00-27.00 aralığında Beden Kitle İndeksi olacaktır.) (Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğini incelemek için tıklayınız.)

Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adlî veya idarî soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idarî yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak.

Geçici kayıt tarihi itibarıyla herhangi bir siyasî partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak.

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.

BAŞVURUDA SON GÜN!

Henüz sınav ücretini yatırmayan adayların en geç 17:00’a kadar yatırmaları gerekiyor. Bu kapsamda henüz başvuru yapmamış olan adaylar hemen başvuru ücretini Polis Akademisi Başkanlığı Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü’nün Halkbank Gölbaşı Şubesi/ANKARA “2021 Yılı PMYO Giriş Sınavı” isimli hesabına 150 TL olarak yatırmaları bekleniyor.

SINAV GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Başvurusu geçerli olan adaylar Polis Akademisi Başkanlığı tarafından sınava katılacaklar. Adayların sınav giriş belgeleri ile hangi tarihte ve nerede şahsen başvuruda bulunacakları ve sınava katılacakları yerler Polis Akademisi başkanlığı tarafından duyurulacak.

Duyuruların Eylül ayı ilk haftası yapılması bekleniyor.