Gündem

Perşembe günü için kırmızı alarm verildi! Meteoroloji danışmanından kritik uyarı…

Aylardır doğal afetlerle uğraşan ülkemiz için endişe verici bir haber daha geldi. Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kuraklık tehlikesinden söz ederken Perşembe günü için çok kritik bir uyarıda bulundu. Sıcaklıkların aniden düşeceğine işaret eden Şen, bunun sonuçlarından endişeli olduğunu dile getirdi.

Ülkemiz ciddi bir sıcak hava dalgasına teslim olmuş durumda. Özellikle bu hafta için ciddi uyarılarda bulunan meteorologlar, bunun yeni bir doğal afete neden olabileceğini de belirtiyorlar.

Meteoroloji Uzmanı ve Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de afet tehlikesinin henüz geçmediğini vurgulayan isimlerden. Şen, önümüzdeki Perşembe gününün çok kritik olduğunu belirterek, sıcak ve soğuk hava dalgasının karışmasıyla birlikte önemli meteorolojik hadiseler meydana gelebileceğini söyledi. Şen, bu durumun afet olarak gelen yağışları oluşturduğunu belirterek, önlem alınması çağrısı yaptı.

SICAKLIKLAR ANİDEN DÜŞECEK

“Orman yangınları açısından çok bir tehlike yok ama kuraklık had safhada devam ediyor. Sıcaklık yarın 1 derece düşse de devam ediyor. Perşembe günü önemli bir meteorolojik hadise olabilir. Sıcaklıklar aniden düşecek. 8-9 derece bir düşüş bekliyorum ben” diyen Şen, Perşembe akşam Batı Karadeniz’de yaşayanların çok dikkatli olması gerektiğini de söyledi.

YENİ BİR AFET RİSKİ

Prof. Dr. Şen sözlerine şöyle devam etti:

“Aşırı sıcakların üzerine soğuk havalar geldiği zaman atmosfer karışıyor. Karıştığı zaman da başımıza afet olarak gelen yağışları meydana getiriyor. İnşallah öyle olmaz. Dilim varmıyor ona ama öyle gözüküyor durum. İnşallah değişir atmosferdeki durum.”