Gündem

5.0 şiddetindeki depremin ardından artçı sarsıntılar da korkutuyor

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kütahya‘da meydana gelen 5.0 şiddetindeki deprem sonrasında 16 artçı sarsıntının kaydedildiğini bildirdi. İçişleri Bakan Yardımcı İsmail Çataklı da Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde meydana gelen depremin ardından olumsuz bir ihbarın ulaşmadığını ve alanda tarama çalışmalarına devam edildiğini bildirdi.

Hazırlanan ön değerlendirme raporunda yerin 12,07 kilometre derininde meydana gelen depremin en yakın yerleşim birimi olan Kütahya ilinin Altıntaş ilçesine bağlı Osmaniye köyüne uzaklığı 1,23 kilometre olarak ölçüldü.

Saat 15.00’e kadar ise büyüklükleri 1 ile 2,5 arasında değişen 16 artçı deprem kaydedildi.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Depremin merkez üssüne en yakın 5 yerleşim yeri, Altıntaş’ın Osmaniye, Beşkarış, Murathanlar, Genişler, Yolçatı köyleri olarak belirlendi. Merkez üssüne en yakın 5 il merkezi ise Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Bilecik olarak sıralandı.

Diğer yandan, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı depreme ilişkin açıklama yaptı:

“Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde saat 14.04’te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. An itibarıyla olumsuz bir ihbar ulaşmamıştır. Alanda tarama çalışmalarına devam edilmektedir. Geçmiş olsun.”