EğitimGenelGündem

Okullar yarın açılıyor! Peki 2021-2022 döneminde yüz yüze eğitim süreci nasıl işleyecek?

1-3 Eylül tarihleri arası gerçekleştirilen Uyum Eğitimi sona erdi, sıra okulların açılmasında. Yarından itibaren 2 milyon 359 bin 422 öğrenci okullara ve yüz yüze eğitime kavuşacak. Pandeminin başlangıcından beri aksayan eğitim öğretim çalışmalarına, yüz yüze eğitime geçişle birlikte kaldığı yerden devam edilmesi bekleniyor. Peki tüm bu süreç nasıl işleyecek? Alınan yeni kararlar neler oldu? Sürece ilişkin detaylar haberimizde…

DÜZENLİ PCR TESTLERİ YAPILACAK

Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberine göre, öğretmen ve okul çalışanlarının aşı olmamaları durumunda haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek. Okul içerisinde, ortak alanlarda, sınıflarda, öğretmen odalarındaki maske atık kutularının günlük boşaltılması sağlanacak. Tüm okullarda yeterli sayıda maske Milli Eğitim Bakanlığı tarafından temin edilecek.

Diğer yandan okulun rutin temizliğinin sıklaştırılması, çocukların, öğretmenlerin ve diğer okul çalışanlarının el hijyeni için su ve sabun ile el yıkama olanakları sağlanacak. Ayrıca okullardaki ortak alanlara uygun sayıda el antiseptikleri de konuluyor.

SOSYAL MESAFEYE DİKKAT

Okul bahçesinde ve çevresinde öğrencilerin, öğretmenlerin, diğer çalışanların kalabalık gruplar oluşturmaması, sosyal mesafeye dikkat edilmesi, teneffüs saatlerinin farklı zamanlarda düzenlenmesi, sınıf içerisinde öğrencilerin oturma düzeninin yüzleri aynı yöne dönük olacak şekilde oluşturulması sağlanacak. Bunun yanında, yüksek sesle yapılan egzersizler, açık alanda ve öğrenciler arasında tercihen en az 2 metre mesafe bırakılarak sürdürülecek. Beslenme saatleri mümkün olduğunca farklı zamanlara yayılarak ve Kovid-19 tedbirleri alınarak yürütülecek.

GİRİŞLERDE HES KODU ALINACAK

Zorunlu durumlarda ziyaretçilerin okul bahçesi girişi, bahçenin olmadığı durumlarda da en dış noktadan itibaren girişleri sırasında maske takmaları sağlanacak. Ziyaretçilerin okul içine alınması gerektiğinde ise HES kodu kontrolü yapılacak.