EkonomiGündem

Yoğun istek üzerine yeniden başlıyor: TOKİ indirim kampanyasının detayları belli oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen vatandaş için düzenlediği indirim kampanyasını yoğun istek üzerine yeniden başlatıyor. Bakan Kurum’un açıklamalarının ardından kampanyaya ilişkin detaylar da belli oldu. Kampanya kapsamında borcun tamamını kapatamayacak vatandaşlar borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirimden faydalanabilecekler.

“TOKİ başkanlığımızca, borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasını, yoğun talep üzerine bu yıl ikinci kez 21 Eylül’de tekrarlıyoruz. Borcunun tamamını ya da en az yüzde 25’ini peşin ödeyen vatandaşlarımız yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanabilecek.” şeklinde paylaşım yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un bu açıklamasının ardından detaylar da belli oldu.

BAŞVURULAR 19 EKİM’E KADAR ALINACAK

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve işyeri alıcıları 21 Eylül-19 Ekim 2021 tarihleri arasında anlaşmalı bankalara başvuruda bulunabilecek. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak. İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve işyeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmaması gerekiyor.