Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan son dakika açıklaması!

Toplam aşı sayısının 100 milyon doza ulaşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabı üzerinden bir son dakika paylaşımında bulundu.

Sağlık Bakanlığınca COVID-19’la mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan toplam aşı miktarı 100 milyon dozu geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, paylaşımında, “Yerli aşımız TURKOVAC’ın da yaygın kullanımıyla birlikte inşallah bu musibeti bir an evvel ülkemizin başından defedeceğiz. Tüm vatandaşlarımı aşılarını yaptırarak COVID-19’la mücadelemize güç katmaya davet ediyorum” sözlerini kullandı.

TURKOVAC NE ZAMAN ÇIKACAK?

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi iş birliği ile geliştirilen inaktif aşı TURKOVAC aşısıyla ilgili klinik öncesi çalışmaların bitirildiğini ve Faz-3 çalışmalarının devam ettiğini anlatan Aykut Özdarendeli, “TURKOVAC aşısı 3. faza yeni geçti. Şimdi son aşaması olan, yani kullanım onayı almadan önceki son aşama Faz-3, binlerce gönüllüde denenmesi gereken bir aşama. Şu anda Faz-3 aşamasınayız. Bundan sonraki aşama artık aşının yaygın olarak kullanılması, iyi sonuçlar çıktığı takdirde.” diye konuştu.

Yerli aşının yıl sonuna doğru kullanıma hazır olabileceği tahmin ediliyor.