Gündem

SON DAKİKA! Prof. Dr. Duygun Yarsuvat hayatını kaybetti!

2014-2015 yılları arasında Ünal Aysal’dan sonra Galatasaray başkanlığı yapan Duygun Yarsuvat, hayatını kaybetti. Türk akademisyen, hukukçu ve spor yöneticisi Duygun Yarsuvat, Galatasaray’ın 35. başkanı olarak 1 yıl görev yaptı.

77 yaşında başkanlık yapan Yarsuvat, Galatasaray’ın en yaşlı seçilen başkanı olarak tarihe geçmişti. Hastalığı nedeniyle hastanede tedavi altında bulunan Duygun Yarsuvat, hayatını kaybetti.mıştı.

77 yaşında başkanlık yapan Yarsuvat, Galatasaray’ın en yaşlı seçilen başkanı olarak tarihe geçmişti. Hastalığı nedeniyle hastanede tedavi altında bulunan Duygun Yarsuvat, hayatını kaybetti. Yarsuvat’ın ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

DUYGUN YARSUVAT KİMDİR?

18 Ağustos 1937’de İstanbul’da doğan Profesör Dr. Duygun Yarsuvat, orta öğrenimini İstanbul, Galatasaray Lisesi’nde (1948-1957) bitirmesinin ardından, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1961’de mezun oldu. Aynı sene İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne asistan olarak atanan Duygun Yarsuvat, lisansüstü eğitim çalışmalarına İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başladı.

1964’te Belçika’da Brüksel Kitle İletişim Araçları Enstitüsü; 1966’da Amerika’da Princeton Üniversitesi’nde devam eden Duygun Yarsuvat, 1966’da “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hürriyeti ve İlgili Ceza Hükümleri” başlıklı teziyle “hukuk doktoru” ünvanını aldı. 1971’de de aynı Üniversitede “Trafik Suçları Kriminolojisi” isimli Doçentlik tezi, jüri tarafından ittifakla kabul edilerek “doçentlik” payesine yükselen Duygun Yarsuvat’ın, 1978’de “Çalışma Ceza Hukuku” başlıklı profesörlük tezi İstanbul Üniversitesi tarafından kabul edilerek, “profesör” ünvanına sahip oldu.

Türk Ceza Hukuku Derneği’nde kurucu üye; Uluslararası Ceza Hukuku Derneği’nde ise Yönetim Kurulu üyeliği yapan Duygun Yarsuvat, Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev aldı. Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans ve lisansüstü öğrencilere ceza muhakemesi ve ceza hukuku dersleri veren Duygun Yarsuvat’ın birden fazla bilimsel kitabı, onlarca Türkçe, Fransızca, İngilizce makaleleri bulunmaktadır.