GündemSağlık

Yeni dönem bugün resmen başladı: Çocuklara PCR testi uygulanacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın 6 Eylül itibariyle yüz yüze eğitime geçilmesiyle, çocuklara PCR testi taraması yapılacağını açıklamasının ardından süreç bugün resmen başladı. Ailelerin tepki gösterdiği açıklamanın ardından Bakan Koca PCR testi taraması için velilerden izin alınacağını duyurmuştu. Bugünden itibaren çocuklara yapılacak testlere dair detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Uzun bir aranın ardından, aşılamada gelinen son nokta da düşünülerek yüz yüze eğitime kesin geçişin başlamasıyla bu yönde bazı kararlar alındı; zorunlu PCR testleri de bunlardan biri. Öncelikle öğretmenlere ve diğer personellere getirilen PCR testi zorunluluğu, salgının gidişatının yarattığı endişeyle öğrencilere de getirildi.

Bu karara bir kesim veli ise tepki gösterdi. Çocuklarına izinleri olmadan herhangi bir test uygulanmasını istemediklerini belirten vatandaşlar, sosyal medyada gündem oldu. Bu gelişme sonrasında Bakan Koca, PCR test için çocukların ailelerinden izin alınacağını belirtti.

Bugün itibariyle çocuklara test taraması resmen başlamış oldu. Kentlerdeki bazı okullarda öğrencilere PCR tarama testi yapılacak.

Bakan Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Pazartesi’den itibaren illerimizde bazı okullarımızda örnek olabilecek okullarımızı ayrıca öğrencileri taramak istiyoruz. Rastgele taramayı yapıp, bu anlamda belirtisi olmadan, toplumda veya öğrencilerimizde salgının, virüsün yaygınlığını görmek için yapmış olacağız” demişti.