EkonomiGenelGündem

İhtiyaç sahiplerine müjde gibi haber! Devletten geri ödemesiz, karşılıksız, aylık 1125 TL nakit desteği açıklandı

Devletin ihtiyaç sahibi kişilere yaptığı geri ödemesiz, karşılıksız nakdi yardımlarda süreç tüm hızıyla devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü de Eğitim Yardımı ve Burs Hizmetleri’ne ek olarak muhtaç vatandaşlara başladığı aylıkla cepleri rahatlatıyor, yüzleri güldürüyor. Aylık 1125 TL olarak verilen bu aylığı almak için ise bazı şartları karşılamak gerekiyor. Peki muhtaç aylığı nasıl alınır? Kimlere verilir?

VGM, muhtaç aylığını;

Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile yüzde 40 ve üzeri engelli olan kişilere aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde bağlıyor:

Sosyal güvencesi olmaması,

Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,

Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,

Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi.

MUHTAÇ AYLIĞI BAŞVURUSU

Karşılıksız ve geri ödemesiz alınacak muhtaç aylığına başvuruda bulunmak için yalnızca iki belge yeterli görülüyor. Bunlar:

Muhtaç aylığı başvuru formu,
Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu olarak belirtiliyor.

Muhtaç aylığı bağlatmak isteyen kişiler başvuru formunu doldurup imzaladıktan sonra engelli ise özrünü belirten sağlık kurulu raporunu ekleyip, ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuruda bulunabiliyor.

2021 yılında muhtaç engelliler ile yetim çocukların her birine aylık olarak 1125,67 TL ödeniyor.

MUHTAÇ AYLIĞI (ENGELLİ) BAŞVURU FORMU

MUHTAÇ AYLIĞI (YEYİM) BAŞVURU FORMU

2 Yorum

  1. Yeni evleniyorum benim yardıma ihtiyacım var yardım bekliyorum devletimiz tarafından düzenlendi evlilik desteğinden yaralanmak istiyorum

    1. Yardım bekliyorum devletimiz tarafından düzenlendi evlilik desteğinden yaralanmak istiyorum