EkonomiGündem

128 öğrencinin ayakkabı ihtiyacı için okul müdürü inşaatta çalışıyor

Edirne’de Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Ertan Çekiç hafta sonları inşaatta çalışıyor. Çekiç inşaatta çalışmasının sebebini ihtiyaç sahibi öğrencilerine ayakkabı alacak olmasını gösteriyor.

HAFTA SONU İNŞAATLARDA ÇALIŞIYOR

Edirne’de yüz yüze eğitimin başlaması sonrası Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Ertan Çekiç, bazı öğrencilerinin ayakkabılarının yırtık olduğunu fark etti. Bunun üzerine harekete geçen Çekiç, hafta sonu inşaatlarda amelelik yapmaya başladı.

Okul müdürü Çekiç kazandığı yevmiye ve çalışan ustaların destekleri ile 128 öğrencinin ayakkabı ihtiyacını karşılayana kadar çalışmaya devam edeceğini belirtti ve dezavantajlı öğrencilerin çok olduğunu ve Mithatpaşa İlkokulu’nda müdürlük yaptığını ifade etti.

Yüz yüzde eğitimin başlamasıyla bazı öğrencilerin ayakkabılarının eski olduğunu fark ettiğini belirten Çekiç, öğrencilerine ayakkabı alabilmek için inşaatlarda yevmiyeli amelelik yaptığını vurguladı.

“ÖĞRENCİLERİME DESTEK OLACAĞIZ”

Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Ertan Çekiç bu konu hakkında bir açıklama yaptı ve şu ifadeleri kullandı:

“Öğrencilerimin fırsat eşitliğinden en üst seviyede yararlanabilmeleri için ne yapabilirim diye düşündüm. Ben Şükrüpaşa Mahallesi’nde bulunan bir inşaatın ustalarıyla görüşerek, onların da desteğiyle bu kararı aldım. Ben amelelik, onlar da ustalık yaparak, ihtiyacı olan öğrencilerime destek olacağız.

BİR GÜNLÜK KAZANÇLA 20 ÖĞRENCİNİN İHTİYACI KARŞILANDI

Ben bugünkü yevmiyemi, ustalar ise kendi yevmiyelerini okulumuzun öğrencilerine ayakkabı ihtiyacı olarak sağlayacağız. Edirne’de gerçekten eğitime destek olan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bugün bir kişi ile iki öğrencinin ayakkabı ihtiyacı karşılanacak, biz 10 kişiyiz. Böyle olunca 20 öğrencinin ayakkabı ihtiyacını bugünkü çalışmamızla karşılamış oluyoruz”