GündemKamu PersonelleriMevzuat

Adalet Bakanlığı CTE 10 bin İKM alımı! Resmi Gazete’de yayımlandı şartlar değişti

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında çok önemli bir yönetmelik yayımlandı. Bu yönetmeliği göre Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde İnfaz Koruma Memuru alımı için genel şartlar değişti. Resmi Gazete’de İKM unvanına atanacaklar için sağlık şartları yeni yönetmeliği yayımlandı.

ADALET BAKANLIĞINDAN ALIM BEKLENİYOR

Bilindiği gibi kamupersoneli.net olarak Adalet Bakanlığı bünyesinde zabıt katibi, İKM, mübaşir ve daha farklı branşlarda personel alımı yapılması için birçok haber yaptık ve gündeme gelen bu alımların süreçlerini takip ederek okuyucularımıza aktardık.

Adalet Bakanlığı CTE İKM alımı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre şartlarda değişiklik yapıldı. Bununla birlikte alım ilanı yayımlandığında herhangi bir gelişme olduğunda okuyucularımız anlık olarak haberdar edeceğiz.

12 BRANŞTA YER ALAN HASTALIK KABUL EDİLMEYECEK

2021 yılında Adalet Bakanlığı infaz koruma memuru alımı için sabırsızlıkla yeni ilanı bekleyen adaylar için çok önemli bir değişikliğe gidildi. İKM alımı sağlık şartları değişirken 12 branşta yer alan hastalığı olanlar infaz koruma memuru olamayacak.

ŞARTLAR DEĞİŞTİ

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri CTE Genel Müdürlüğü en az 5000 yeni İKM “Gardiyan” alımı bekleniyor. Bu alım için süreç başladığında aşağıdaki hastalığı bulunanlar başvuru yapamayacaklar:

Göğüs hastalıklarında astım,

Koah gibi rahatsızlığı olanlar,

Romatoloji hastalıklarında romatoid artrit,

FMF,

Gut gibi rahatsızlığı olanlar,

Ruhsal hastalıklarda anksiyete,

Obsesif kompulsif rahatsızlığı

Herhangi bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.