GündemKamu Personelleri

EGM 10 bin bekçi alımı! Başvuru zamanı ve genel şartlar

Türkiye genelinde binlerce aday bulunuyor ki devletin çeşitli kurumlarında istihdam edilmek istiyor. Bunların bazıları da Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bekçi olarak istihdam edilmek istiyor. Binlerce aday Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı 10 bin bekçi alımı beklentisinin ne durumda olduğunu araştırıyor.

İLAN TARİHİ

Bundan önce Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 10 bin bekçi alımı yapılacağı duyurulmuştu. Bunun üzerine bekçi olmak isteyen binlerce aday araştırmalarına hazırlıklarına hız verdi. Adaylar tarafından sabırsızlıkla beklenmesine rağmen EGM bekçi alımı için tarih henüz açıklanmadı.

Bekçi alımı için ilan tarihi açıklandığında veya ilan yayımlandığında adayları sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

GENEL ŞARTLAR

Bunun yanı sıra bekçi alımına ilişkin genel şartlar ise şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

En az 167 cm boyunda olmak,

Beden kitle indeksi 18 (dâhil) ile 27 (dâhil) arasında olmak.

31 yaşından gün almamış olmak

Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak.

Bir Yorum

  1. Ben 2 yıl 2 ay hapis cezası aldım ancak yüz kızartıcı suçlara dahil değil başvuru yapabilir miyim ?