EkonomiGündem

Belediye başkanı duyurdu! O ilimizde asgari ücret 5 bin 117 lira oldu

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş sosyal medya hesabından çok önemli açıklamalarda bulundu. Aktaş açıklamalarında en düşük ücretin 5 bin 117 lira olduğu belirtti.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş, evli ve 2 çocuklu en düşük ücretli personelin maaşının Mart – Eylül dönemi için 4 bin 950 lira olduğunu bu rakamın 15 Eylül’den itibaren 5 bin 117 lira olduğunu vurguladı.

EN DÜŞÜK ÜCRET 5 BİN 117 LİRA OLDU

Konu ile ilgili olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Çalışma arkadaşlarımız bizim için çok kıymetli… Türkiye’deki en iyi toplu iş sözleşmelerinden birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

36 ay süre ile geçerli olacak BİNTED iştirakimiz bünyesindeki 5200 personelimizi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, eşit işe eşit ücretin sağlanması için seyyanen artışlar ve ücret eşitleme uygulaması yapıldı. Sosyal haklarda da iyileştirmelerimiz var.

Evli ve 2 çocuk sahibi olan en düşük ücretli personelimizin maaşı Mart – Eylül dönemi için 4950 TL olurken, bu rakam 15 Eylül’den sonra ise 5.117 TL’ye çıkacak.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Türkiye’deki en iyi toplu sözleşmelerden biri oldu. Bursa’da ise tüm belediyeler arasında en yüksek maaşlı sözleşmeyi hayata geçirdik. Toplu iş sözleşmesine ilişkin fark ödemelerinin ise kısa sürede çalışanların banka hesaplarına ödenmesi ile ilgili çalışmaları derhal başlattık.

Çalışanlarımızın enflasyon karşısında ezdirilmemesi amacıyla 6’şar aylık dönemler halinde enflasyon oranında ücret artışlarının yanı sıra son dönemde ise enflasyon oranı +1 puan ücret artışı uygulanacak. Sözleşme ile en düşük ücretli gruba yıllık ortalama % 21,3,

yılın sonunda da %62 oranında ücret artışı sağlanmış olacak. İkramiyelerde de önemli bir iyileştirme yapmış olduk. İlk dönemde yıllık 10 günden 60 güne çıkarılan ikramiyeler, son dönemde ise 85 gün üzerinden ödenecek.

Hayırlı olsun…”

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Aktaş’ın bu açıklamaları 2022 yılı asgari ücret için beklentiyi arttırdı. Vatandaşlar bu gelişmenin hemen ardından asgari ücret taleplerini gündeme getirmeye başladılar. Peki sizce 2022 yılında asgari ücret ne kadar olmalı?