EğitimGündem

Yüz yüze eğitim için kritik gelişme! Bazı öğrenciler okumayı unutmuş

Yüz yüze eğitimde 10’uncu gün geride kalırken uzmanlar tarafından yüz yüze eğitim raporu hazırlandı. Uzmanlar okuma yazmayı unutmuş öğrenciler olduğunu belirtti ve defter kullanımı, yazma ve düzenli ödev alışkanlıklarının yeniden kazandırılması gerektiğini bildirdi.

Konu ile ilgili olarak uzmanlar tarafından yapılan açıklamada “Okumayazmayı unutmuş öğrenciler var. Defter kullanımı, yazma ve düzenli ödev alışkanlıklarını yeniden kazandırmalıyız” ifadelerine yer verildi.

OKUMA YAZMAYI UNUTANLAR VAR

Sabah Gazetesinden Ceyda Karaaslan’ın aktardıklarına ilişkin uzmanların bazı öğrencilerin okuma yazma bilmediğine ilişkin yorumu şöyle oldu:

“2’nci sınıflarda okuma-yazmayı unutmuş öğrencilerle karşılaşılabiliyoruz. Tüm ilkokul öğrencilerine defter kullanımı, yazma ve düzenli ödev yapma alışkanlıklarını yeniden kazandırmak gerekiyor. 3 ve 4’üncü sınıflar, okulu ve arkadaşlarını çok özlemişler. Bu nedenle okulda olmaktan mutlular.

“KURALLARI HATIRLATMAK GEREKİYOR”

Ancak uzun süre evde kaldıklarından sınıf kurallarına uymakta zorluk yaşıyorlar. Sınıfta ve teneffüste daha hareketliler, evdeymiş gibi davranmaya çalışıyorlar. Sık sık sınıf kurallarını hatırlatmak gerekiyor.”