GündemKamu PersonelleriPersonel Alımı

Adalet Bakanlığı yüksek maaşla personel alımı yapıyor!

Adalet Bakanlığı tarafından çok önemli bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 26 bilişim personeli alımı yapılacağı ifade edildi. Adalet Bakanlığı bilişim alanında çeşitli bölümlerden mezun 18 mühendis ile 8 çözümleyici personel alımı gerçekleştirecek.

BAŞVURU TARİHİ

Yayımlanan ilana başvurular 13 Eylül’de başladı ve 24 Eylül’e kadar devam edecek. Başvurular Adalet Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr ” adresi üzerinden e-Devlet aracılığıyla yapılacaktır.

YAYIMLANAN DUYURU

Söz konusu ilan için Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Mühendislik başvuruları için fakültelerin dört yıllık Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Sistemleri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği, Adli Bilişim Mühendisliği veya Matematik Mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartı aranacak.

4 YILLIK MEZUN OLMA ŞARTI

Çözümleyici kadrosuna başvurmak isteyenlerin ise 4 yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları gerekecek.

EN AZ 1 YIL TECRĞÜBE

Ayrıca Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizce dilinden en az (D) düzeyinde puan almış olmak ya da YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (D) düzeyine eşdeğer ÖSYM tarafından belirlenen puanları almış olmak, Java programlama dili ile diğer programlama dillerinden en az iki tanesini bildiğini belgelemek, en az 1 yıl bilgi işlem merkezlerinde programcı olarak çalışmış olmak şartı aranacak.

Her iki kadrodaki personel alımı için başvuru sonuçları ve sözlü sınav tarihleri Adalet Bakanlığının internet sitesinde ilan edilecek. Ayrıca adaylar sınavlarına ilişkin bilgileri Kariyer Kapısı üzerinden görüntüleyebilecek.

Başvurular için gerekli koşullar, istenilen belgeler, sınav süreci ile ilgili diğer bilgiler Adalet Bakanlığının internet adresi “www.adalet.gov.tr”de yayımlandı.

Detaylar için TIKLAYIN.