Gündem

Bakan Koca Eylül ayını işaret etmişti! Maske zorunluluğu kalktı mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maskelerin ne zaman çıkarılacağı sorusuna daha önce yanıt vermişti. Bakan Koca açıklamalarında normalleşme için Eylül ayı sonunu işaret etmişti. Bakan Koca şu ifadeleri kullanmıştı:

BAKAN KOCA EYLÜL AYINI İŞARET ETTİ

“Birçok kimse yine maske takmak isteyecek. Özellikle birçok enfeksiyondan koruduğunu biliyoruz; ama bu tamamen kişisel bir tercihle söz konusu olacak”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarının devamında Eylül ayından itibaren toplumsal bağışıklığın sağlanması ile maskelerin de çıkarılabileceğini belirtmişti ve şöyle devam etmişti:

Birçok kimse yine maske takmak isteyecek. Özellikle birçok enfeksiyondan koruduğunu biliyoruz; ama bu tamamen kişisel bir tercihle söz konusu olacak. Şimdi de 2 metre mesafeyi koruyabiliyorsanız sahilde takmanız gerekmez. Ama evdesiniz, 2 metreyi koruyamıyorsunuz o zaman takmanız gerekecek

ERDOĞAN KISITLAMALARIN KALKTIĞINI DUYURMUŞTU

Kısıtlamalar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan da açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında “1 Temmuz’da başlamak üzere sokağa çıkma kısıtlamalarını tümüyle kaldırıyoruz. Müzikle ilgili kısıtlamaları 24.00’e çekiyoruz. Kimse kusura bakmasın gece kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yoktur.1 Temmuz itibarıyla kamu kurum ve kuruluşlarında normal mesai düzenine geçiliyor. Şehirlerarası seyahat kısıtlamalarıyla şehir içi toplu taşıma araçlarındaki sınırlamalar sona eriyor. Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı salgın yönetimi, çalışma rehberlerine uyulması takip edilecektir. HES kodu sürdürülecektir. Konuyla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacaktır. Vatandaşlarımdan, aşı konusundaki manipülasyonlara itibar etmemelerini, bu konuda bilim insanlarına kulak vermelerini istiyorum” diyerek kısıtlamaların kalktığını duyurmuştu.

MASKE ZORUNLULUĞU KALKTI MI?

Henüz maske zorunluluğunun kalkmasına ilişkin net bir açıklama yapılmadı. Maske zorunluluğu hakkında bir gelişme olduğunda veya bir açıklama yapıldığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.