Gündem

Bakan Koca uyarmıştı! Tam kapanma açıklaması geldi

Karadeniz Teknik Üni. (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın salgın ve salgın seyri hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Faruk Aydın açıklamalarında insanların artık kurallara uymadığını salgın olmamış gibi bir yaşam kurulmaya başlandığını kışın çok ağır geçeceğini ve önlemleri almaz ve vaka sayıları düşmezse tam kapanma olmak zorunda olduğunu belirtti. Ayrıca Bakan Koca’da önemli bir uyarı yaparak ‘son bir hafta bizi uyarıyor’ demişti.

“MASKE KURALI UYUMU OLMADIĞINI DÜŞÜNDÜRDÜ”

Konu ile ilgili olarak Faruk Aydın yaptığı açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Eski vaka renklendirme haritasına göre yeşil alan hiç kalmadı, sarı alan olan yerler var. Türkiye aslında turuncu ve kırmızı durumda. Vakalarımız çok yüksek ve Karadeniz de önde gidiyor. İnsanlar artık kurallara uymuyor. Sanki yokmuş gibi bir yaşam kurulmaya başlandı. Bunun sonucu olarak da hastanelerde viral özellikli üst solunum yolu enfeksiyonları görmeye başladık. Elbette her yıl mevsimsel olarak bunu görüyorduk ama geçen yıl maskelerin çok önemli düzeyde kullanılması nedeniyle hiç görmemiştik. Neredeyse sıfırdı ama bu yıl çok erken başladı. Bu da bize maske kuralı uyumu olmadığını düşündürdü”

KAPANMAK ZORUNDA KALACAĞIZ

Aydın açıklamalarında vakaların azalmaması durumunda kış mevsiminin ağır geçeceğini ifade ederek “Geçen yıl kadar ciddi hasta sayımız yok gibi görünüyor ama şu an yoğun bakıma düşenlerden daha yüksek ölüm var. Hastalar az olmasına rağmen ölüm sayısında artış var. Ülkede her 4 günün üzerinde binden fazla ölüm var. Bunu görmemezlikten gelmek hiç doğru değil. Kışın çok ağır geçeceğini söylüyorum.” dedi.

Karadeniz Teknik Üni. (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın kapatmamak için direnildiğini vurgulayarak önlemler alınmaz ve vaka sayıları düşmezse kapanmak zorunda kalınacağını bildirdi.