EğitimGündem

Milyonların merak ettiği soru yanıtlandı! MEB’den flaş açıklama: Okullar yeniden kapanıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yüz yüze eğitim hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Özer açıklamalarında açık ve yüz yüze eğitimin devam etmesinin bir milli güvenlik meselesi olduğunu belirtti.

YÜZ YÜZE EĞİTİME ARA VERİLECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, günlük vaka sayılarında yaşanan artışlar sonrasında okullarda eğitime yeniden ara verilip verilmeyeceği hakkındaki sorulara yanıt verdi. Bakan Özer bu konu hakkında yaptığı açıklamalarında okulların kapanması gibi bir lükse sahip olmadıklarını belirterek online olanaklardan da vazgeçilmeyeceğini vurguladı.

Mahmut Özer gün içinde Şile Necda Moralıgil İlkokulu ve Ortaokulu’nun, yeniden hizmete açılması etkinliğine katılarak burada konuşma yaptı. Bakan Özer açıklamalarında okulların yüz yüze eğitime kapatılacağı iddiaları hakkında değerlendirmelerde bulundu ve eğitimin devam edeceğini vurguladı.

BAKAN ÖZER’İN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Bakan Özer açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Okulları artık kapalı tutma lüksümüz yok. Okulların yüz yüze eğitime ara vermesinde istediğiniz kadar dijital platformları verimli bir şekilde kullanabilirsiniz ama okul sadece öğretmenin gerçekleştirildiği mekanlar değildir”