Gündem

SON DAKİKA GELİŞMESİ! Bombalı eylem hazırlığındaki terörist operasyonla yakalandı

Son dakika gelişmesi! Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda bombalı eylem hazırlığında olan PKK’lı terörist Murat Y., yakalandı. Teröristin, Yunanistan’da 3 yıl bomba ve suikast eğitimi aldığı ortaya çıkarken, evine yapılan baskında silah ve mühimmat ele geçirildi.

Yenişehir ilçesinde 15 Eylül’de bir vatandaş, hareketlerinden şüphelendiği kişiyle ilgili Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne ihbarda bulundu. Bunun üzerine İstihbarat, Terörle Mücadele ve Özel Harekat timleri harekete geçti. Çevredeki MOBESE kameraları o bölgeye odaklandı. Teröristin hareketleri adım adım takip edildi. Issız bir sokakta köşeye sıkışan terörist kaçamayacağını anlayınca güvenlik güçlerine teslim oldu. Teröristin kaldığı evde yapılan aramada silah ve patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Yapılan sorguda teröristin Yunanistan’da bomba eğitimi aldığı, Diyarbakır’da ses getirici bir eylem yapmak üzere kırsaldan görevlendirildiği öğrenildi. Teröristin ayrıca örgütün değişik kamplarında suikast, bombalı saldırı ve silah eğitimi aldığı da ortaya çıktı.