EkonomiGündem

Geçim sıkıntısı çekenlere Ziraat Bankasından 5 bin lira kredi kampanyası! Çok düşük geri ödeme

Türkiye’de pandemi sürecinde vatandaşlar çeşitli geçim sıkıntısı çekiyorlar. Bu sıkıntıların bir nebze de azalması için Ziraat Bankası tarafından kredi kampanyası başlatıldı. Bu doğrultuda kamu bankası 5 bin lira kredi verecek ve aylık geri ödeme 193 lira olacak.

YAPILAN AÇIKLAMA

Ziraat Bankası tarafından geçtiğimiz dönemde 6 ay geri ödemesiz kredi kampanyası başlatılmıştı. Bu kapsamda hanelere uygun krediler verildi. Banka tarafından kredi kampanyası hakkında yapılan açıklamada “36 aya kadar vade imkânına sahip Tüketici Kredimize hemen başvurun, paranız uygun faiz oranları ve dilediğiniz ödeme seçenekleriyle en kısa sürede cebinizde olsun” ifadelerine yer verildi.

KREDİ ÖZELLİKLERİ

Kredi kampanyasının detayları ise şöyle oldu:

Dilediğiniz ödeme seçenekleriyle esnek bir yapıya sahiptir.

50.000 TL’ye kadar olan krediler için 36 aya kadar, 50.001 TL ve üzeri olan krediler için 24 aya kadar vade imkânı bulunmaktadır.

Şahsi ve/veya maddi teminat alınmaktadır.

Bankamız, bireysel kredi kullanan müşterilerine Hayat Sigortası* ürünü sunmaktadır.

GERİ ÖDEME TUTARI

Ziraat Bankası’ndan 5 bin TL çeken vatandaşlara aylık %1,59 faiz oranı uygulanıyor. Böylece kişinin 36 boyunca her ay ödeyeceği miktar 193,28 TL oluyor. Ziraat Bankası söz konusu kredi için yıllık maliyet oranını ise %25.9407 olarak belirtti.