İş İlanlarıİşkur İş İlanlarıKpss'siz Personel Alım İlanlarıPersonel Alımı

İŞKUR Başvuru Ekranı açıldı! 81 ilden 31 bin 596 işçi, eleman, personel alınıyor! Başvuru şartları, maaş…

Ülkemizde işsiz vatandaşların istihdamında en büyük rollerden birini üstlenen İŞKUR‘da her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayımlanıyor. Bu ilanlar arasında en çok alım yapılan kadro ise Beden İşçisi (Genel) kadrosu oluyor. Gün aşırı yeni kurumlar tarafından eklenen taze ilanlarla birlikte, yapılacak alım sayısı da giderek artıyor. Şu anda İŞKUR üzerinde 31 bin 596 açık kadro bulunuyor. Peki başvuru şartları nedir? Beden İşçisi maaşı ne kadar? İŞKUR başvuru ekranı ve tüm bu soruların cevapları haberimizde…

BEDEN İŞÇİSİ GÖREV VE SORUMLULUKLARI

Bir beden işçisi, kas gücünü kullanarak taşıma, kaldırma, istifleme, kürekleme, kazma ve benzeri işleri basit işçilik aletlerini gerekli yerlerde kullanarak herhangi bir işte ücret karşılığında çalışan kişi olarak tanımlanıyor.

Genel anlamda görevleri, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanmak, taşıma, kaldırma, istifleme, kürekleme, kazma ve benzeri işleri kol gücünü kullanarak yapmak, kürek, el arabası ve sokak süpürgesi gibi basit işçilik aletlerini gerekli yerlerde kullanmak, yükleme, boşaltma yapmak, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili önlemleri almak şeklinde sıralanabilir.

Ancak beden işçisi olarak çalışamayacak kişiler de mevcut. Kas ve iskelet sisteminde bir problem olan kişiler beden işçisi olarak görev alamazlar; gün boyu ağır yük taşıma, kaldırma ve indirme işleri yapmaları gerekeceği için kas ve iskelet sistemindeki bir bozukluk daha büyük sorunlara neden olabilir.

Nefes alıp verme problemi olan kişiler için de bu meslek zorlayıcı olabilir çünkü yapılan iş kişiyi çok fazla yorar ve oksijen ihtiyacı artar. Özellikle astım gibi rahatsızlığı olan kişiler bu mesleği tercih etmemeli.

BEDEN İŞÇİSİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Bir beden işçisi ortalama olarak bakıldığında aylık 3100 TL gibi bir maaş alıyor. Bu maaş en düşük asgari ücret seviyesine inerken, en yüksek 3300-3500 TL arası kaydediliyor.

İŞKUR BAŞVURU EKRANI

Yukarıdaki başvuru ekranı linkine tıklayarak şu anda açık olan 31 bin 596 açık kadroyu görüntüleyebilir, İŞKUR sistemine giriş yaptıktan sonra başvuru işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.