Gündem

Dünya Sağlık Örgütü güzel haberi resmen duyurdu! Koronavirüs için flaş gelişme

Dünya Sağlık Örgütü tarafından koronavirüs vakaları hakkında önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada Eylül ayından bu yana vakalardaki düşüşün devam ettiği belirtildi. Ayrıca açıklamada Türkiye’de ise yeni vaka sayısının geçen haftaya göre yüzde 16 arttığı ifade edildi.

VAKA SAYISI 400 BİN AZALDI

DSÖ tarafından koronavirüsüne ilişkin haftalık rapor yayımlanıyor. Bu rapor kapsamında vaka ve ölüm sayılarında küresel düzeyde 6-12 Eylül döneminde başlayan düşüşün devam ettiği belirtilerek 13-19 Eylül tarihleri arasında tespit edilen vaka sayısı, bir önceki haftaya göre 400 bin azalarak 3 milyon 600 bine gerilediği yaklaşık 60 bin kişinin de hayatını kaybettiği vurgulandı.

Söz konusu raporda dünya genelinde vakaların sayısının yaklaşık olarak 228 milyona ulaştığı 4 milyon 600 binden fazla kişinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

DSÖ, Afrika ve Avrupa bölgelerinde kaydedilen vaka sayısının bir önceki haftaya göre aynı düzeyde kaldığını belirtirken, Doğu Akdeniz bölgesindeki vaka sayısında yüzde 22 ve Güneydoğu Asya bölgesinde ise yüzde 16 düşüş kaydedildiğini bildirdi. Son bir haftada yeni vaka sayısının en yüksek olduğu ülke ise 1 milyon 107 bin civarında vakanın kaydedildiği ABD oldu. ABD’yi 211 bin 242 vaka ile Hindistan ve 203 bin 77 vaka ile İngiltere izledi.

ÖLÜMLER AZALDI

DSÖ tarafından paylaşılan raporda 13-19 Eylül tarihleri arasında toplam 183 bin 962 vakanın kaydedildiği Türkiye ise vaka sayısının en yüksek olduğu ülkeler arasında dördüncü sırada yer aldığı belirtilirken Türkiye’de vaka sayısında geçen haftaya göre yüzde 16 artış olduğu ifade edildi. Bununla birlikte dünya genelinde corona virüs kaynaklı ölümlerde ise bir önceki haftaya göre yüzde 7 azalma olduğu bildirildi.

VAKALARIN AZALMASI UMUT OLDU

Koronavirüs raporuna göre vaka sayılarında azalma olduğu gibi ölüm sayılarında da azalma oluyor. Yaşanan bu azalmaların koronavirüsün bitmesi ile ilgili olarak vatandaşları heyecanlandırdı. Türkiye’de vakalar artsa da dünya genelinde vakalar azalıyor.

Salgın hakkında gelişmeler oldukça okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.