Gündem

Eylül ayının sonunda ilk yasak kararı geldi! 5 Ekim’den itibaren tamamen yasaklanıyor

Bilindiği gibi koronavirüs salgını döneminde çeşitli yasak kararları alındı. Ne zaman bir yasak kararı açıklansa yaşanan pandemiden dolayı alınan bir yasak kararı olarak düşünülse de alınan bazı kararların pandemi ile ilgisi bulunmuyor. Bu alınan yasak kararının da pandemi ile ilgisi bulunmuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından önemli bir karar alınarak Adalar’da akülü araçların artık kullanımına izin verilmeyeceği ifade edildi. Bu yasaklama kararı 5 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak.

5 EKİM’DEN İTİBAREN YASAK

Daha önce Adalar’da faytonların kullanılması her kesimin tepkisine yol açıyordu ve bu soruna Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından bir çözüm getirilmesi isteniyordu. Faytonların kaldırılması ile Adalar’a akülü araçlar getirilmiş ve kullanıma başlamıştı.

Ancak bu araçlardan dolayı yaşanan kazaşar ve araçların yaya geçitlerine park edilmesinden dolayı yasaklandı. Bu doğrultuda UKOME’nin kararına göre, 5 Ekim’den sonra Adalar’da akülü araçlar yasaklanacak.

UKOME’NİN RAPORU

8 Ağustos 2020 tarihli UKOME raporunda bu konu hakkında şu ifadelere yer verilmişti:

“UKOME Kararıyla, Adalar ilçesindeki yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin elektrikli araçlarla açıklanan esaslarda ve güzergahlarda çalıştırılması, tam teşekküllü hastane onaylı heyet raporu ile alınan akülü araçlar haricinde, bireysel akülü araç kullanımlarının kademeli bir şekilde azaltılarak 30.06.20202 tarihinden itibaren yasaklanması hususları karar altına alınmıştır.”