Gündem

Koronavirüs atlatan özellikle kadınlara kötü haber!

Koronavirüsü atlattıktan sonra bazı insanlarda farklı reaksiyonlar görülüyor. Bu duruma bir yenisi daha eklendi. Koronavirüsü atlattıktan sonra saçlarını boyatan insanlarda kızarıklık yanık veya daha ciddi sorunlara neden olan bir alerjik reaksiyonlar görülmeye başlandığı belirtildi. Bu konuda İngiltere’de salon sahiplerine bir uyarı yapıldı ve ‘yama testi’ zorunlu yapıldı.

YAMA TESTİ YAPILIYOR

İngiltere’deki bazı kuaförler, müşterilerinin koronavirüse yakalandıktan sonra saç boyasına karşı kızarıklık ve yanık gibi yeni alerjik reaksiyonlar gösterdiklerini bildirdi. Bu doğrultuda güvenlik önlemi olarak randevudan 48 saat öncesinde yama testi yapılmasına karar verildi. Bu yama testinde müşterilerin cildine az miktarda boya uygulanıyor ve reaksiyon gösterip göstermeyeceği gözlemleniyor.

DÖRT MÜŞTERİDE AYNI SONUÇLAR

Bair kadın yıllarca saç boyası kullanmasına rağmen koronavirüsü atlattıktan sonra yama testine tepki gösterdi ve sonuçlar gözlemlendi. Salon sahibi ise zorunlu yama testine başlandığından bu yana dört müşteride daha aynı sonuçların alındığını belirtti.

HASTANEYE KALDIRILDI

Renk Uzmanı Charlotte Barker da düzenli bir müşterisinin daha ciddi bir tepki göstermesinin ardından bu yılın başlarında ambulansla hastaneye kaldırıldığını paylaştı.