Gündem

Moderna koronavirüs salgınının biteceği tarihi açıkladı!

2020 yılında hayatımıza giren ve hala etkisini kaybetmeyen koronavirüsü salgınının ne zaman biteceği milyonlarca hatta milyarlarca insan tarafından araştırılıyor. Salgın hakkında sevindiren haber ise ABD’den geldi. Virüse karşı aşı geliştiren ABD merkezli Moderna’nın CEO’su Stéphane Bancel yaptığı açıklamalarında salgının ne zaman biteceği hakkında tarih verdi.

TARİH VERDİ

Dünya genelinde salgın nedeniyle 5 milyona yakın insan hayatını kaybetti. Ayrıca virüse karşı pek çok aşı geliştirildive korunma sağlanmaya çalışıldı. Tüm bunların yanı sıra dünya genelinde 5 milyar dozun üstünde koronavirüs aşısı yapıldı. Tüm bu gelişmeler devam ederken insanlar tarafından salgının ne zaman biteceği iyice merak edilmeye başlandı. ABD merkezli aşı üreticisi Moderna’nın CEO’su Stéphane Bancel, salgına dair çarpıcı açıklamalarda bulunarak tarih verdi.

1 YIL İÇİNDE SON BULACAK

Reuters’ta yer alan son dakika gelişmesine göre Bancel açıklamalarında pandeminin 1 yıl içinde sona ereceğini ifade etti. Bancel’a göre dünya üzerinde herkese yetecek kadar aşının bu süre içinde üretilmesi ve pandeminin sona ermesi bekleniyor.

İKİ SEÇENEK VAR

Bancel açıklamalarında Delta varyantının oldukça bulaşıcı olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“İki seçeneğiniz var. Aşı olup iyi bir kış geçirebilirsiniz. Ya da aşı olmayıp hasta olma riskini göze alacaksınız”