EkonomiGenelGündem

Karşılıksız devlet desteği resmen açıklandı! Her ay hesaplara bin 800 TL yatırılıyor

İhtiyaç sahibi kişilere verilen devlet destekli nakdi yardımlar devam ediyor. Şartlara uyan ve başvuruda bulunan herkesin alabileceği yardımlarda her ay maaş alır gibi banka hesaplarına para yatırılıyor. Devletin bu desteğinden halihazırda binlerce kişi yararlanıyor. Karşılıksız olarak verilen bu ödemeler birçok kişinin ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı oluyor. Yılda 12 kez verilen bu ödeme için bazı şartlara uygun olmak gerekiyor. İşte devletten her ay 1.800 TL’ye varan karşılıksız maddi desteğe ilişkin detaylar…

EVDE BAKIM MAAŞI

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli şekilde hak sahiplerinin hesabına yatırılan devlet ödemelerinden biridir. Bu aylığı alabilmek için evde bakıma muhtaç hasta yaşlı ve engelli kişilere bakmak gerekiyor. Bu kişilerin aileleri başvuru yapmaları halinde gereken şartları taşımaları durumunda her ay düzenli maaş alabiliyor. Evde bakım maaşı alabilmek için hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması şartı bulunuyor.

Evde bakım maaşı başvurusu yapmak isteyen vatandaşların il ve ilçe merkezlerindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına gitmeleri gerekiyor. Engelli hasta ve yaşlı kişilerin ailelerine ödenen maaşlardan faydalanabilmek için engelli olan kişinin tam teşekküllü bir hastaneden alınmış raporunun da teslim edilmesi zorunlu.