Gündem

İl Valiliği ilk korona yasağını açıkladı! Yeni kısıtlama resmen başlatıldı

Koronavirüs vakalarının artmasından kaynaklı olarak İl Valiliği tarafından çok önemli bir karar alındı. Eskişehir Valiliği tarafından çok önemli bir duyuru yayımlandı. Bu duyuruda tedbirler kapsamında öğrencilerin bir araya gelerek toplanmaları yasaklandı. Bu kararın alınmasının ardından bir grup öğrenci, parkta bir araya gelerek eylem yaptı.

KISITLAMA BAŞLADI

Eskişehir Valiliği, internet sitesinden yaptığı açıklamada İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca koronavirüsle mücadele kapsamında ek tedbirler alındığını duyurdu Valilik tarafından yapılan açıklamada üniversitelerin yüz yüze eğitim vereceği hatırlatarak, sosyal mesafeyi azaltacak şekilde öğrencilerin toplanmalarının yasaklandığı ifade edildi.

YAPILAN DUYURU

Konu ile ilgili olarak Valilik tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2021- 2022 akademik yılının başlaması ile üniversitelerimiz yüz yüze eğitime geçeceğinden öğrencilerin çeşitli sebeplerle bir araya gelebilecekleri, bu durumun da virüsün yayılım hızının artmasına neden olacağı değerlendirildiğinden sosyal mesafeyi azaltan ve koronavirüs tedbirlerini ihlal eden toplanmaların önlenmesine karar verilmiştir”